lördag 16 april 2011

Varför, Eastmaninstitutet, varför?

Idag hittade jag en blogg skriven av en tonårstjej. Man såg en bild på henne, jättejättetrångt för tänderna. Föga förvånande hade hon världens minsta käke, ett barns mun. Så läste jag att hon varit på Eastmaninstitutet och skulle få behandlingen där man drar ut tänder och jag tänkte bara, "nej nej neeeej!" Så himla fel. Nu ska hon ha en minimun - potentiellt sett får hon en ännu mindre mun - resten av sitt liv. Jättesöt tjej, jag tyckte synd om henne. Men hon verkade nöjd. Håhå jaja. Så Eastmaninstitutet beordrar alltså utdragning på ett sådant fall som så uppenbart behöver expansion - fortfarande! Det är skrämmande! Klicka på länken i mitt förra inlägg för att se en liknande mun som fixades med ALF helt utan utdragningar. (Och ALF är långt ifrån den enda tekniken som kan användas på det här sättet.)

George Eastman vrider sig i sin grav.

2 kommentarer:

 1. Va sjukt att dom Inte har mer kunskap samt förståelse om hur helheten på ett kranium ska se ut för bästa resultat för den enskilda patienten :-(
  /Jag avböjde själv föslaget att dom skulle dra ut flera tänder på mig efter att jag hadde läst om detta problem )
  Erik

  SvaraRadera
 2. De tycks inte veta hur ett mänskligt ansikte ska se ut, nej. Mycket konstigt. I USA gör man ofta cephalometric scans för att bestämma var käkarna bör vara positionerade.
  Jag pustar ut när jag läser vad du skriver, jag hoppas jag har del i att ha "räddat" dig!

  SvaraRadera