torsdag 23 juni 2011

Är du sanpaku?

Sanpaku är japanska och betyder ”tre vita”. Det är ett tillstånd där iris tar upp en relativt liten del av ögat och där man i stället ser mycket ögonvita. Har man synlig ögonvita under iris säger myten att det är ett tecken på fysisk obalans. Oförklarligt nog sägs sanpaku-personer vara mer benägna att utveckla olika åkommor, även psykiska, och förutspås en tidigare död. Kusligt va?

Nu ska man ju inte tro för mycket på myter men det läskiga är att Dr. Raymond Silkman som skrivit den berömda artikeln ”Is it mental or is it dental” påstår att ser man ögonvita under iris när personen tittar rakt på en så brukar det vara ett tecken på en underutvecklad överkäke. Det i sin tur kan leda till sämre andning, sneda tänder, bettfel och att ansiktet utvecklas dåligt.

Sedan jag läste det här har jag svårt att inte lägga märke till dessa saker i människors ansikten. Långt avstånd mellan nästipp och framtänder, avlånga, smala ansikten, hakans position, hur brett leendet är, sanpaku…

(Det ska tilläggas att undertecknad har urtypen för sanpaku-ögon, större ögon än mina får man leta efter. Men det fixas lätt med kajal.)

Freddie Mercury... hade han inte sanpaku-ögon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar